Alt du trenger å holde øye med når du skal ut og kjøpe ny seng

Det er mange ting å tenke på når du skal kjøpe en ny seng. Det er viktig å velge riktig seng, slik at du får best mulig komfort og støtte. Her er noen ting du bør vurdere før du kjøper en ny seng. Sørg for en god natts søvn ved å finne din nye seng her: bedrenaetter.no

Størrelse

Hvilken størrelse seng du trenger avhenger av hvor mange som skal sove i den. Dersom du bor alene kan en enkeltseng være tilstrekkelig. Dersom du skal dele seng med noen, bør du vurdere en større dobbeltseng. En dobbeltseng er vanligvis 140 cm bred, men det finnes også større størrelser, som 180 cm brede king-size senger.

Materiale

Når du velger seng er det viktig å tenke på hvilket materiale du vil ha. Det finnes mange forskjellige materialer som tre, stål, stoff og skum. Tre er et naturlig materiale som er både slitesterkt og holdbart. Stålrammer er også holdbare og kan lettere vaskes. Stoffkappinger er vanligvis mykere og mer behagelige, men du bør sørge for at det er lett å rengjøre. Skummadrasser er de mest populære, da de gir god støtte og komfort.

Ramme

En sengramme bestemmer størrelsen på sengen. Det finnes mange forskjellige typer rammer, som justerbare rammer, som kan justere høyden på madrassen, og kontinuerlige rammer, som består av flere deler som er sammenføyd til én. Det finnes også rammer som er laget av tre eller stål.

Madrass

En god madrass er avgjørende for komforten. Det finnes mange forskjellige typer madrasser, som innerspringmadrasser, skummadrasser, latexmadrasser og luftmadrasser. Forskjellige typer madrasser gir forskjellig støtte og komfort, så det er viktig å velge en som egner seg best for dine behov.

Budskap

Når du velger en ny seng er det viktig å vurdere størrelse, materiale, ramme og madrass. Det er også viktig å tenke på hvilke behov du har og hva som er best for deg. Det er viktig å gjøre en grundig vurdering før du kjøper, slik at du kan finne den sengen som passer best for deg.

Søvn er absurd viktig, og det samme er sengen din

Søvn er et av de viktigste elementene for god fysisk og psykisk helse. En god natts søvn har mange helsemessige fordeler, inkludert:

1. Det hjelper til med å regulere hormoner – Søvn hjelper til med å regulere stresshormoner som kortisol og adrenalin, som kan forhindre økt risiko for alvorlige sykdommer inkludert diabetes, hypertensjon og hjerte- og karsykdommer.

2. Det reduserer risikoen for vektøkning – Folk som ikke får nok søvn har større sannsynlighet for å ha høyere BMI, og dermed øke risikoen for overvekt.

3. Det styrker immunforsvaret – Mangel på søvn kan senke immunforsvaret, noe som betyr at du er mer sannsynlig å lide av forkjølelse og influensa.

4. Det forbedrer humøret og øker energien – En god natts søvn kan bidra til å forbedre humøret, øke energinivået og gjøre deg mer produktiv.

5. Det styrker hukommelsen din – Søvn bidrar til å konsolidere hukommelsen og styrke din evne til å lære og huske informasjon.

6. Det forebygger hjerte- og karsykdommer – Folk som ikke får nok søvn har høyere risiko for hjerte- og karsykdommer, inkludert høyt blodtrykk, hjerteinfarkt og hjerneslag.