En pep-fløyte kan godt være din nye beste venn

Hvis du har KOLS eller lungefibrose, kjenner du kanskje til problemet med slimopphopning i lungene. En PEP-fløyte kan hjelpe deg med å bli kvitt dette slimet. PEP står for positivt ekspirasjonstrykk. Når du bruker en PEP-fløyte, skaper du et lite trykk i lungene ved å blåse i fløyta. Dette trykket bidrar til å løse opp slimet og gjøre det lettere å hoste det opp. PEP-fløyter er enkle å bruke og kan være en fin måte å hjelpe til med å holde lungene rene. Hvis du tror en PEP-fløyte kan hjelpe deg, snakk med legen din eller respiratorterapeut. De kan hjelpe deg med å finne riktig type fløyte for dine behov og vise deg hvordan du bruker den. Men har du allerede vært hos legen din og fått anbefalt en fløyte som matcher dine ønsker og behov? Er du bare klar til å kjøpe den av den grunn? Da har du kommet til rett sted! Akkurat her kan du bli klokere på smartenheten, så du er godt rustet til å kjøpe din nye pep-fløyte.

Hvordan hjelper en pep-fløjte meg hvis jeg har KOLS eller lungefibrose?

En pep-fløyte er en liten plastenhet som kan brukes til å hjelpe deg med å puste hvis du har problemer med å gjøre det selv. Pep-fløyten har en dyse, en dyse og en ventil som jobber sammen for å skape motstand og lar deg få i deg mer luft. Du kan bruke pep-fløyten når du deltar i fysisk aktivitet, eller når du trenger ekstra hjelp til å puste. En pep-fløyte er et godt verktøy å ha for hånden i nødstilfeller. Sørg for å øve på å bruke det slik at du vet hvordan det fungerer og hvordan du bruker det effektivt. Den smarte lille fløyten hjelper deg blant annet hvis:

  • Du har slim i lungene som må løsnes
  • Du har problemer med å puste
  • Du vil ha en dypere og roligere pust

Dette er alle 3 ting som en PEP fløyte kan hjelpe deg med. Og nettopp av denne grunn er fløyten også egnet for pasienter med følgende sykdommer:

  • KOLS
  • Fibrose
  • Lungebetennelse
  • Andre lungesykdommer

Sørg for å stille inn pep-fløyten slik at den passer deg

Hvis du vil bruke en PEP-fløyte, sørg for at den er riktig stilt inn for dine behov. For eksempel er det kun helsepersonell som fysioterapeuter eller annet medisinsk personell som kan justere motstanden til disse apparatene slik at de er perfekt skreddersydd for å oppfylle sin spesifikke funksjon – uansett hva dette måtte være for deg. Er du klar til å kjøpe din nye fløyte, har du rikelig mulighet til å finne en på nett. Takk for at du leste! Jeg håper dette har hjulpet deg med å forstå litt mer om PEP-fløyter og hvordan de kan være til nytte for personer med KOLS eller lungefibrose.