Helseforskjeller mellom forskjellige produkter som inneholder tobakk

Når det kommer til dette med tobakk, er det noe som er mye debattert i Norge, både blant folk flest og ikke minst i politikken. Faktisk er Norge et av de landene i verden som har den strengeste lovgivningen rundt dette. I Norge i dag finnes det både sigaretter, snus og e-sigaretter på markedet. I andre land er det ofte slik at sigaretter er mest brukt, men snus er det produktet de fleste i Norge velger når det kommer til produkter som inneholder tobakk. I denne artikkelen skal vi derfor se litt nærmere på snus.

Forskjellige typer snus

Det finnes flere forskjellige typer snus. En av dem er epok, som er en snus som finnes i mange forskjellige typer og smaker. I dag kan du kjøpe snus både i norske butikker og på nett. Hvis du lurer på hvor kjøpe epok snus eller hvor selges epok snus, kan du gjøre dette mange forskjellige steder. Epok snus er en type snus og det er mange som lurer på “hvor får man kjøpt epok snus”. Det er derfor ikke overraskende at søkeresultatene på “hvor kjøpe epok snus” er noe mange vil vite – og svaret er at du kan kjøpe det både på nett og i butikken. Eller i TaxFree, bare husk å sette deg inn i tollreglene før du gjør dette.

Snus eller sigaretter

Det er mange forskjellige sider ved det å bruke produkter som inneholder tobakk, uansett hvilket produkt man velger å bruke. Man kan ikke snakke om at noe er bedre enn annet, men det er noen ting som er mindre skadelige enn andre, og her viser forskning blant annet at risikoen er lavere ved å snuse enn ved å røyke sigaretter, så det er ikke overraskende at det er mange nordmenn som heller vil snuse enn å røyke.

En ting som gjør at mange velger å snuse i stedet for å røyke, er for eksempel at det å snuse ikke påfører de rundt deg negative opplevelser. Når man røyker er det for eksempel både lukt og røyk til stede, og dette er noe som ikke akkurat oppleves så positivt for de rundt de som røyker. Man kan som sagt ikke si at noe er bedre enn noe annet når det kommer til den effekten tobakksprodukter har på helsen din, men det er er enklere å ta hensyn til de rundt seg når man snuser enn når man røyker, og dette er noe man absolutt burde ta med i beregningen når man velger.